Om teaterforeningerne

I Danmark er der 67 lokale teaterforeninger, som er geografisk fordelt over hele landet. Disse lokalt forankrede publikumsorganisationer arrangerer årligt ca. 1.500 teaterforestillinger og formidler årligt omkring 330.000 teaterbilletter.

Det er teaterforeningens opgave at vise et bredt udsnit af professionelt turnéteater. Hver teaterforening bestemmer suverænt sæsonens repetoirevalg. Den lokale teaterforening er opstået på baggrund af lokale behov, og den lokale forenings bestyrelse har derfor det bedste kendskab til, hvad der skal være på repetoiret.

Du finder oversigten over Danmarks Teaterforeningers medlemmer her